Pieterpad arrangement boeken

Een Pieterpad arrangement boeken met een heerlijk diner en een fijner overnachting? Lees hier de beste tips voor een geslaagd arrangement.

Pieterpad arrangement boeken?

Table of Contents

pieterpad arrangement gelderland

Pieterpad wandelroute

Het Pieterpad is de langste wandelroute van Nederland. De Pieterpad wandeling is ongeveer 499 kilometer lang. De wandelroute gaat langs de meest uiteenlopende plekken van ons land. Deze wandelroute bestaat uit verschillende etappes. De wandeltocht gaat van Pieterburen (Groningen naar Sint-Pietersberg in Maastricht (Limburg). Een pieterpad arrangement kan eigenlijk niet ontbreken wanneer je deze wandelroute gaat lopen.

Pieterpad arrangement mogelijkheden

Wanneer je deze wandeltocht gaat lopen, dan kun je kiezen uit mooie arrangementen om te overnachten. Zo kun je slapen op een camping, in een B&B of in een hotel. Veel Pieterpad lopers logeren in een hotel, zodat ze de volgende dag weer goed uitgerust verder kunnen wandelen

Het Pieterpad bestaat uit 26 delen. in de buurt van iedere etappe heb je veel overnachtingsmogelijkheden. Sommige aanbieders bieden zelfs een speciaal Pieterpad arrangement aan. Zo’n arrangement bestaat vaak uit een overnachting inclusief diner, ontbijt en een gratis ophaal- en brengservice vanaf de b&b naar het vervolgpunt van de wandeltocht.

Pieterpad lopen met hond

Veel lopers wandelen het pieterpad samen met hun hond. Op sommige locaties mag de hond wel mee en op andere locaties niet. Check dat altijd goed. Het Pieterpad is een lange wandeltocht, daarom is het slim om een lunchbox mee te nemen voor tijdens jouw wandeltocht. Zo heb je altijd wat eten bij, zodat je niet voor verassingen komt te staan. Vanzelfsprekend kun je ook bij een restaurant onderweg wat lekkers eten.

pieterpad-met-hond

Etappe 14 Vorden - Zelhem | Etappe 15 Zelhem - Braamt | Etappe 16 Braamt - Millingen

Wil je tijdens jouw Pieterpad vakantie luxe overnachten? dan zijn er veel verschillende opties. De verschillende opties variëren per deel van de wandeltocht. Het is handig om ergens te overnachten, waar ze een speciaal Pieterpad arrangement aanbieden. Dan weet je zeker dat jouw verblijf afgestemd is op jouw specifieke Pieterpad tocht. Voor deel 14 (Vorden – Zelhem, deel 15 (Zelhem – Braamt en etappe 16 (Braamt – Millingen aan de rijn) kun slapen in Zeddam. {Veel lopers vinden dit een erg leuke plek om te logeren om heerlijk tot rust te komen Ben jij ook op zoek naar een hotel voor tijdens jouw wandeling? Bekijk dan eens onderstaande opties

Pieterpad informatie

Het Pieterpad is een prachtige uitdaging voor wie van wandelen houdt. De totale lengte van deze wandelroute in ons land is maar liefst 498 kilometer. De route start in Peterbülen (Groningen) en eindigt in St. Petersburg onder aan Maastricht. Voor wie liever fietst, is er ook het 574 km lange “Fietserpad”, dat min of meer parallel aan het Pieterpad loopt. Overnachten is onoverkomelijk als je over het Pieterpad loopt. Ons hotel is de perfecte plek om te overnachten als je begint aan het tweede deel van het Pieterpad.

Veel wandelaars hebben de volgende etappes vanuit ons hotel al gepasseerd: Etappe 14: Vorden – Zelhem, Etappe 15: Zelhem – Braamt en Etappe 16: Braamt – Millingen aan de Rijn.

Elke etappe van het Pieterpad heeft zijn eigen charme, maar we zijn natuurlijk supertrots op het mooie stukje Achterhoek. De rust en ruimte die de Achterhoek biedt is met geen enkele andere omgeving te vergelijken. De etappes 14 tot en met 16 voeren je door bossen, weilanden en langs de Rijn.

In Vorden begint de route bij een prachtig kasteel waar ooit het Pieterpad officieel werd geopend. De tweede fase bevat ook tal van culturele bezienswaardigheden, zoals kasteel Slangenburg en de abdij St. Willibrod. Voor hardhoutfans zoals wij was Stage 16 een spannende ervaring. Even voorbij Braamt gaat de route recht het bos in en de uitzichten zijn een welverdiende beloning na flink klimmen.

Contactgegevens Pieterpad arrangement

  • Hotel Restaurant Ruimzicht
  • Kilderseweg 19
  • 7038EH Zeddam
  • info@ruimzicht.com
  • 0314-651941
  • Achterhoek – Nederland

Handige links