Nano coating specialist

Nano coating dak aanbrengen? Kies voor Reinigingsspecialist24, de specialist op het gebied van coating/impregneren van uw woning of bedrijfspand.

Nano coating

Inhoudsopgave

Wat is nano coating?

Nano coating is een beschermende laag van nano-deeltjes die kan worden aangebracht op oppervlakken om deze te beschermen tegen slijtage, corrosie en chemische schade. Het wordt vaak gebruikt in industriële toepassingen zoals auto- of luchtvaartonderdelen, waar het een superieure bescherming biedt in vergelijking met traditionele coatings. 

Nano coating werkt door het creëren van een uiterst dunne barrière tussen het oppervlak en zijn omgeving die blokkeert milieu- of chemische factoren die het oppervlak zouden kunnen beschadigen. Nano coatings zijn ook zeer goed bestand tegen UV-licht en andere straling, waardoor ze ook geschikt zijn voor buitentoepassingen. Bovendien kunnen nano-coatings zo worden aangebracht dat het uiterlijk van het materiaal tijdens het coating proces consistent blijft, in tegenstelling tot traditionele verf en lak die kunnen verkleuren.

Nano coating aanbrengen op daken

De dakpannen van woning raken na verloop van tijd dof en vol met algen. Dit kan uiteindelijk lijden tot waterschade die duur kan zijn om te herstellen. Nano Coating is de perfecte oplossing om uw dak te beschermen tegen verwering, algen en andere vervuiling. De nano coating laag helpt vuil, water en algen af te stoten terwijl de originele kleur van uw dakpannen behouden blijft. 

Dit betekent dat u zich minder zorgen hoeft te maken over schoonmaken of opnieuw verven. In bovendien is gebleken dat nano-coatings de temperatuur van het dak tot 15% verlagen. Dit helpt uw huis koeler te houden tijdens warme zomerdagen en vermindert ook de hoeveelheid energie die gebruikt wordt om uw huis te verwarmen of te koelen.

Nano coating overal toepasbaar

Nano-coating kan op bijna elk oppervlak worden aangebracht, van betonnen structuren tot stoffen. De superieure bescherming en het vermogen om behoud van het oorspronkelijke uiterlijk van het materiaal maken het ideaal voor diverse toepassingen. Nano coating kan worden gebruikt op auto-onderdelen, buitenmeubilair, boten en zelfs op kleding en stoffen oppervlakken. Het is ook populair in industriële toepassingen zoals watertanks en pijpleidingen vanwege de duurzaamheid en het vermogen om corrosie te weerstaan.

Sla uw zonnepanelen zeker niet over!

Zonnepanelen zijn een geweldige manier om uw energierekening te verlagen, maar kunnen duur zijn om te installeren. Met een nano-coating op het oppervlak van uw zonnepanelen profiteert u van een hogere efficiëntie en een langere levensduur. De beschermende barrière houdt vuil en puin tegen en vermindert tegelijkertijd de hoeveelheid UV-straling die het paneel bereikt. 

Dit betekent ook een hoger rendement en betere prestaties, omdat de cellen minder hard hoeven te werken. Met een nano-coating op uw zonnepanelen kunt u jarenlang genieten van betere prestaties en lagere energierekeningen. Nano coating is een uitstekende keuze als het gaat om het beschermen van oppervlakken tegen slijtage, corrosie en chemische schade terwijl het oorspronkelijke uiterlijk behouden blijft.