keukenmessen

Niet zomaar een paar, maar échte keukenmessen. Vlijmscherp en super hard, uitmuntende handligging en vooral subliem met snijkunsten. Onze keukenmessen kunnen elk product bewerken zodat jouw chef-kok kunsten hoogtij vieren.

keukenmessen

Inhoudsopgave

Professionele keukenmessen

Professionele keukenmessen zijn ontworpen om uw kookervaring efficiënter en plezieriger te maken. Met het juiste mes kunt u gemakkelijk ingrediënten bereiden, prachtige presentaties maken en uw kenmerkende gerechten perfect uitvoeren.

Er zijn veel verschillende soorten beroeps keukenmessen op de markt, dus het is belangrijk om de belangrijkste kenmerken van elk mes te begrijpen voordat u tot aanschaf overgaat. In deze gids bespreken we de populairste soorten professionele messen en geven we tips voor het kiezen van het mes dat het best bij uw behoeften past.

Santoku mes: Het Santoku-mes is een veelzijdig universeel mes dat perfect is voor snijden, in blokjes snijden en hakken. Dit mes heeft meestal een rechtere rand dan een koksmes, waardoor het ideaal is voor precisie snijden.

Pareermes: Een schilmesje is een klein en wendbaar mes dat perfect is voor het schillen, snijden en trimmen van groenten en fruit. Dit mes heeft meestal een lemmet van 3-4 inch.

Uitbeenmes: Een uitbeenmes is een lang en dun mes dat perfect is voor het verwijderen van graten uit vlees, gevogelte en vis. Dit mes heeft meestal een lemmet van 6-8 inch.

Gekarteld mes: Een gekarteld mes heeft een zaagachtige rand die perfect is voor het doorsnijden van taaie broodkorsten en tomaten. Dit type mes heeft meestal een lemmet van 8-10 inch.

Het kiezen van de juiste professionele keukenmessen kan een groot verschil maken in uw kookervaring. Met het juiste gereedschap, kunt u gemakkelijk en efficiënt uw ingrediënten bereiden, prachtige presentaties maken en uw kenmerkende gerechten perfect uitvoeren.

Bij het kiezen van een mes is het belangrijk om rekening te houden met het soort voedsel dat u het meest zult bereiden. Santoku-messen zijn ideaal voor snijden, in blokjes snijden en hakken, terwijl schilmessen ideaal zijn voor het schillen, snijden en trimmen van fruit en groenten. Als u vaak vlees, gevogelte of vis bakt, is een uitbeenmes een goede aanwinst voor uw keuken. En als u vaak door taaie broodkorsten of tomaten snijdt, dan is een kartelmes een verstandige keuze.

Naast het soort voedsel dat u gaat bereiden, is het ook belangrijk om na te denken over de grootte van het lemmet. Santoku messen hebben meestal een lemmet van 5-7 inch, terwijl schilmesjes een lemmet hebben van 3-4 inch. Als u een mes nodig hebt voor precisiesnijwerk, zoek dan een mes met een rechtere rand.

Denk ten slotte ook aan het materiaal van het lemmet. De meest voorkomende soorten lemmeten zijn roestvrij staal en koolstofstaal. Roestvrij staal is bestand tegen roest en corrosie, waardoor het een populaire keuze is voor professionele keukenmessen. Koolstofstaal is minder roest- en corrosiebestendig, maar is scherper dan roestvrij staal, waardoor het ideaal is voor precisiesnijwerk.

Bij het kiezen van professionele keukenmessen is het belangrijk rekening te houden met het soort voedsel dat u gaat bereiden, de grootte van het lemmet en het materiaal van het lemmet. Met zo veel verschillende soorten messen op de markt, zult u zeker de perfecte vinden voor uw behoeften.

Welke soorten keukenmessen zijn er?

Er zijn vele soorten keukenmessen, elk ontworpen voor een specifiek doel. De meest voorkomende types zijn:

Paring mes: Een klein mes met een spitse punt, gebruikt voor het schillen en snijden van fruit en groenten.

Koksmes: Een groot, universeel mes met een breed, gebogen lemmet, dat wordt gebruikt voor hakken, snijden en hakken.

Broodmes: Een lang, gekarteld mes met een scherpe punt, dat wordt gebruikt voor het snijden van brood en andere bakkerijproducten.

Klaver: Een groot, zwaar mes met een scherp lemmet, dat wordt gebruikt voor het hakken van vlees en botten.

Messenpakket: Een verzameling van verschillende keukenmessen, vaak inclusief een schilmesje koksmes, broodmes en klaver.

handgemaakte damascus keukenmessen

Handgemaakte keukenmessen

Handgemaakte keukenmessen zijn een aanwinst voor elke keuken. Ze zijn uniek en bieden een kwaliteitsniveau dat niet te vinden is in in massa geproduceerde messen. Als u een handgemaakt mes koopt, steunt u de kunstenaar die het heeft gemaakt.

Handgemaakte keukenmessen zijn gemaakt van hoogwaardige materialen. De lemmeten zijn meestal gemaakt van roestvrij staal of koolstofstaal. De handvaten zijn vaak gemaakt van hout, been of hoorn. Handgemaakte messen gaan vele jaren mee als ze goed worden onderhouden.

Om een handgemaakt keukenmes te vinden dat bij u past, moet u uw kookstijl en behoeften in overweging nemen. Als u bijvoorbeeld veel snijdt en in blokjes snijdt, wilt u een koksmes. Als u uw mes voornamelijk gebruikt voor het snijden van brood zou een broodmes een betere keuze zijn.

Wanneer u op zoek bent naar een handgemaakt keukenmes, is het belangrijk om een gerenommeerde handelaar te vinden. Doe wat onderzoek om uit te vinden over de reputatie van de dealer en het beleid. Zorg ervoor dat u de voorwaarden van de verkoop te begrijpen voordat je iets koopt.

Met de juiste zorg, zullen uw handgemaakte keukenmessen vele jaren meegaan. Bewaar ze op een droge plaats uit direct zonlicht. Veeg de messen na elk gebruik schoon en slijp ze regelmatig. Als u uw messen goed onderhoudt, zult u er jarenlang plezier van hebben.

japans keukenmes

Hoe moet je een keukenmes slijpen?

Er zijn een paar methodes om een keukenmes te slijpen. De meest gebruikelijke is waarschijnlijk het gebruik van een hoonstaaf of -staal. Deze methode is eenvoudig en neemt niet te veel materiaal weg van het lemmet. Zoek eerst de hoek uit waaronder je de staaf moet houden. Voor de meeste messen zal dit rond de 20-30 graden zijn. Vervolgens laat je het lemmet in de lengte over de stang glijden, waarbij je de hele tijd gelijkmatige druk uitoefent. Doe dit verschillende keren aan elke kant van het lemmet.

Een andere optie is om een slijpsteen te gebruiken. Dit zal meer materiaal van het blad afhalen, dus het is belangrijk om het niet te overdrijven. Begin met een grove steen, en ga dan naar een medium of fijne steen indien nodig . Nogmaals, houd het blad in een hoek van 20-30 graden en schuif het over de steen. Oefen een gelijkmatige druk uit en zorg ervoor dat het mes in beide richtingen gaat.

Een derde optie is het gebruik van een draagbare slijper. Deze kunnen handig zijn, maar wees voorzichtig dat je niet te veel doet, anders eindig je met een erg bot mes. De meeste draagbare slijpers hebben twee sleuven, één voor grof en één voor fijn slijpen. Begin met de grove instelling en ga dan naar de fijne instelling indien nodig. Haal het mes een paar keer door de slijper en houd het daarbij steeds in dezelfde hoek.

Als uw mes erg bot is, moet u misschien beginnen met een diamantsteen of een andere extreem grove slijpmethode. Als het lemmet eenmaal geslepen is, is het belangrijk om de snede te behouden door het regelmatig te slijpen of bij te slijpen. Afhankelijk van hoe vaak u uw mes gebruikt, kan dit eenmaal per week of eenmaal per maand zijn.

16 delige messenset met houten messenblok

Messenset

Er zijn een paar verschillende soorten keukenmessen die gewoonlijk in messensets worden opgenomen, en de specifieke messen die u nodig hebt, hangen af van hoe u graag kookt. Er zijn echter een paar essentiële keukenmessen die de meeste messensets moeten bevatten.

Het eerste is een koksmes. Dit is een veelzijdig universeel mes dat kan worden gebruikt voor snijden, hakken en in blokjes snijden. Een goed koksmes heeft een comfortabele grip en een scherp, duurzaam lemmet.

Een ander essentieel keukenmes is een schilmesje. Dit kleinere mes is perfect voor het schillen van fruit en groenten, maar ook voor andere delicate taken. Pincetmessen hebben meestal een lemmet van twee tot vier centimeter lang.

Een broodmes is ook een goede keuze voor een messenset. Zoals de naam al doet vermoeden, is dit type mes ontworpen voor het snijden van brood. Broodmessen hebben gekartelde lemmeten die het gemakkelijk maken om schone, gelijkmatige sneetjes te krijgen.

Tot slot is een vleesmes een goede optie voor een messenset. Vleesmessen zijn ontworpen voor het snijden van vlees, en hun lange, scherpe lemmeten maken ze perfect voor deze taak. Als u graag braadstukken of andere grote stukken vlees kookt, is een vleesmes een onmisbaar stuk gereedschap.

Keukenmessen vindbaar in Google

Leren hoe je bijvoorbeeld de zoekterm keukenmessen hoog in Google krijgt? Volg de seo cursus van Keukenmessen SEO

slotenmaker-arnhem

Slotenmaker Arnhem Slotenmaker Arnhem met 10 jaar ervaring In de dynamische wereld van slotenmakers in Arnhem staat Slotenmaker Holland synoniem voor ongeëvenaarde expertise, autoriteit en

Lees verder »