spoelbakhuis keukenkraan

Heb je een andere keuken nodig maar het budget is hiervoor te krap? Maak van je oude keuken weer een compleet nieuwe die weer jaren mee kan. Hier bieden we je wat inzicht om eigenhandig aan de slag te gaan. Met als voornemen dat jij weer geheel voldaan bent met je eigen vernieuwde keuken. Het vaakst gebruikte zal zeker de keukenkraan zijn. Deze kan aan vernieuwing toe zijn omdat de kraan niet goed meer sluit of je hebt zoiets van, ik neem toch lekker een moderne keukenkraan.

Keukenkraan

Inhoudsopgave

keukenkraan

Wat kan je doen aan een lekkende keukenkraan?

Als uw keukenkraan lekt, zijn er een paar dingen die u kunt doen om het te proberen en te repareren. Controleer eerst of de O-ring het probleem is. De O-ring is een kleine rubberen ring die om de onderkant van de kraan past. Als hij beschadigd of versleten is, kan hij lekken veroorzaken. U kunt meestal vervangende O-ringen vinden bij uw plaatselijke bouwmarkt.

Als de O-ring niet het probleem is, dan kan het een probleem met de sluitring zijn. De sluitring bevindt zich onder het handvat van de kraan en helpt het water af te sluiten wanneer het handvat in de uit-stand staat. na verloop van tijd kunnen sluitringen versleten of beschadigd raken en zullen vervangen moeten worden. U kunt meestal ook vervangende sluitringen vinden in uw plaatselijke ijzerhandel.

Als u deze twee oplossingen hebt geprobeerd en de keukenkraan lekt nog steeds, dan moet u misschien een loodgieter bellen of een nieuwe kopen.

Waar moet je opletten bij het kopen van een keukenkraan?

Bij het kopen van een keukenkraan moet u met veel factoren rekening houden. De volgende tips helpen u de juiste keukenkraan voor uw huis te kiezen.

    • Denk aan de afwerking. De afwerking van uw keukenkraan moet passen bij de algehele stijl van uw keuken. Als uw keuken een moderne uitstraling heeft, dan is een roestvrijstalen of chromen afwerking ideaal. Voor een meer traditionele keuken kiest u een keukenkraan met een messing of bronzen afwerking.

 

    • Denk na over de functies die u nodig hebt. Sommige keukenkranen worden geleverd met extra functies, zoals gefilterd water dispensers en ingebouwde zeepdispensers. Als u denkt dat u baat hebt bij deze functies, zoek dan naar een keukenkraan die biedt hen.

 

    • Overweeg de prijs. Keukenkranen kunnen in prijs variëren van een paar honderd dollar tot een paar duizend dollar. Kies een keukenkraan die binnen uw budget past en de functies biedt die u nodig hebt.

    Door het volgen van deze tips, zult u er zeker van de perfecte keuken kraan voor uw huis te vinden.

Past elke keukenkraan op de oude plek?

Als u erover denkt uw keukenkraan te vervangen, is een van de eerste vragen die u misschien heeft: past een willekeurige keukenkraan op de oude plek? Het antwoord is misschien. Het hangt af van de grootte en de configuratie van uw gootsteen en aanrecht.

Als u niet zeker weet welke maat of type keukenkraan u nodig heeft, kijk dan eens naar uw huidige opstelling. De beste manier om uw keuken kraan te vervangen is om er een te krijgen die dezelfde grootte en hetzelfde type heeft als uw oude kraan. Op die manier weet u zeker dat hij in de ruimte past en dat alle aansluitingen op elkaar aansluiten.

Soms willen mensen echter upgraden naar een andere stijl of grootte van keukenkraan. Als dat is dat het geval, dan moet u een beetje meten en onderzoeken om er zeker van te zijn dat de nieuwe keukenkraan op de oude plaats zal passen.

In het algemeen, keukenkranen komen in twee verschillende maten: standaard formaat en hoge (of hoge boog) formaat. Standaard keukenkranen zijn meestal ongeveer zes centimeter hoog, terwijl hoge keukenkranen kunnen oplopen tot acht centimeter hoog. Als u niet zeker weet welke maat u nodig hebt, meet dan de afstand van het midden van de gootsteen tot de bovenkant van het aanrecht. Dat zal u een goed idee van hoeveel ruimte je hebt om mee te werken.

Zodra u weet welke maat keukenkraan u nodig heeft, is het tijd om te beginnen winkelen! Er zijn veel verschillende stijlen en afwerkingen om uit te kiezen, dus neem uw tijd en vind de perfecte keukenkraan voor uw huis.

Kokende water kranen

Direct kokend water uit de kraan? Milieuvriendelijk door energiebesparing! Wie al een kookkraan heeft zegt nooit meer iets anders te willen. Water laten koken op gasstel of waterkoker is verleden tijd.

Photobooth huren

Waarom een photobooth huren voor je feest? Waarom wil je een photobooth huren voor je feest? Waarom mensen een photobooth huren voor een feest? Het

lees verder »