ce typeplaat

CE typeplaat graveren? CE typeplaten geven belangrijke informatie aan. Replato is dé Nederlandse specialist en maakt CE typeplaten in grote en kleine aantallen in eigen fabriek.

CE Typeplaat bestellen

Inhoudsopgave

CE Typeplaat bestellen

De CE typeplaat moet minimaal de fabrikant, machinegegevens, ‘CE’ en het bouwjaar bevatten. Daarbij moet het altijd zeer goed zichtbaar zijn op de machine, of ander onderdeel waar het op geplaatst wordt. Afgezien van de CE-markering zijn er geen specifieke vormvereisten voor het typeplaatje. Er zijn echter specifieke vereisten voor nauwkeurige (minimaal onderstaande) gegevens op het typeplaatje:

Wat moet er op een CE Typeplaat staan?

Om de traceerbaarheid van de machine te garanderen, moet op de machine aangebrachte informatie zichtbaar, leesbaar en onuitwisbaar zijn, zoals gespecificeerd door de Europese Commissie in punt 1.7.3 van Bijlage I van de Machinerichtlijn. Het typeplaatje van de machine moet de volgende informatie bevatten:

Bedrijfsnaam, Volledig adres van de fabrikant,  gemachtigde vertegenwoordiger Machine naam CE-markering, familie of typenummer, serienummer en jaar van constructie.

Ook: informatie over veilig gebruik van de machine moet aan de machine worden bevestigd

Wat betekent dit precies? Onze ervaring is dat de meeste onzekerheid verband houdt met de vereisten voor adressering, etikettering en informatie over veilig gebruik.

Het adres moet een postadres zijn, inclusief postcode en land, waarop contact kan worden opgenomen met de fabrikant of zijn gemachtigde vertegenwoordiger. Het plaatsen van een URL wordt beschouwd als “extra” informatie, aangezien het niet nodig is om een ​​websitelink op het machinelogo te plaatsen.

De machinenaam is de algemene naam van de klasse waartoe de machine behoort. De soortnaam dient ook in de EG-verklaring van overeenstemming te worden opgenomen. “Serienummer of modelaanduiding” betekent de naam, code of nummer van een specifiek machinemodel.

Ten slotte moet alle essentiële informatie met betrekking tot het veilige gebruik van de machine op de machineplaat worden geplaatst. Dit omvat informatie over de essentiële aspecten van het gebruik van de machine, zoals maximale afmetingen van de te gebruiken gereedschappen. Dit betekent niet dat alle waarschuwingen beschreven in de handleiding op het machineplaatje vermeld moeten worden.

Kunststof, RVS en aluminium CE typeplaat

Replato uit Almelo is een toonaangevende fabrikant van bedrukte CE-type en naamplaten. Wij kunnen graveren, laseren, zeefdrukken en digitaal printen op aluminium, RVS, messing en diverse kunststoffen. We bieden ook ets- en vulprocessen voor verschillende materialen aan zoals RVS en messing, evenals lasermarkering op roestvrij staal. Afhankelijk van uw toepassing kunnen we een reeks lijmen of montagegaten leveren.

Onze bedrukte CE typeplaten zijn ideaal voor een verscheidenheid aan toepassingen, waaronder: auto’s, industrie, machines en veel meer. Als u een project heeft, neem dan contact op met Replato.

CE typeplaat bedrukken of laten laseren

Het is zeer belangrijk dat de bedrukking van deze plaatjes jarenlang goed zichtbaar blijft. Om dit te realiseren zijn er verschillende bewerkingen, die vaak worden toegepast. Dit zijn onder andere: CE Typeplaat graveren, CE typeplaat laseren en CE typeplaten bedrukken.

CE typeplaat bestellen

Wil jij een CE typeplaat bestellen in kleine en grote aantallen voor jouw bedrijf. Wij kunnen jouw CE typeplaten ontwerpen, produceren en leveren vanuit onze eigen fabriek in Almelo. Wil je hier meer over weten? Neem dan contact op met ReplatDe CE typeplaten worden gemaakt van aluminium, rvs en kunststof.

Hierbij kunnen de typeplaatjes op verschillende manier bewerkt worden. Denk hierbij onder andere aan etsen, graveren, laseren en lasergraveren. De beste methode is afhankelijk van uw wensen en van waarop de typeplaatjes aangebracht moeten worden. Indien gewenst, denken wij altijd met je mee en geven wij vrijblijvend advies, zodat jij de beste CE typeplaat voor jouw toepassing geleverd krijgt.

Naast CE typeplaten produceren wij ook CE naamplaten, nummerplaatjes, industriële labels, industriële stickers, frontpanelen, bedieningspanelen en meer. Neem contact op voor de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Wij leveren in heel Nederland en België.

 

Contactgegevens voor een CE typeplaat

  • Van Weerden Poelmanweg 9
  • 7602 PC Almelo
  • info@replato.nl
  • Tel:+31(0)5468611116
  • Nederland

Handige links