abraham 50 jaar versiering

Abraham 50 jaar versiering bestellen? Het beste online aanbod Abraham versiering vind je bij Festival.

Abraham 50 jaar versiering

Inhoudsopgave

abraham 50 jaar bord

Het is een typisch Nederlandse traditie.  Wanneer een vrouw of man een halve eeuw oud is geworden.  De gigantische opblaaspop, een Abraham, wordt dan in de tuin gezet zodat niemand deze bijzondere gebeurtenis noch het feest kan missen. Memorabel, komisch en redelijk gênant, maar waar komt deze traditie vandaan? Waarom zeggen we dat iemand abraham of sarah heeft gezien wanneer ze 50 jaar worden? Volgens een verhaal uit de bijbel heb je Abraham gezien als je 50 jaar wordt. 

Abraham 50 jaar versiering

Heeft je vader, vriend of collega Abraham gezien? Als iemand in je buurt 50-plusser is, wil je die natuurlijk in het zonnetje zetten. Dit kun je doen door de kamer in te richten met allerlei prachtige Abrahamitische voorwerpen. Bij Festival in Doetinchem heb je tal van mooie artikelen die deze man feliciteren met deze mijlpaal. Zo hebben we decoraties zoals ballonnen, poppetjes en linten met het woord “50” gedrukt op Abraham’s 50 jaar, zodat iedereen in één oogopslag kan zien dat deze persoon 50 jaar oud is. De eerste Abraham 50 jaar poppen waren van brooddeeg. In een later stadium is deze pop meer aangekleed en vooral gegroeid.

Abraham 50 jaar buiten in de tuin

Hoe groter het feest en de pop in de tuin hoe beter, dat lijkt de regel te zijn wanneer het om de 50e verjaardag gaat. Het is natuurlijk ook niet niks, om een halve eeuw oud te zijn. Maar de kans is groot dat je eigenlijk geen idee hebt waarom je de jarige in kwestie ineens Sarah of Abraham noemt. 

Meestal heb je je bij verjaardag uitgedost met mooie opvallende decoraties. Maar misschien nog wel meer als je Abraham ziet. Buiten natuurlijk. Je stopt er natuurlijk een Abraham-pop in. Omdat een pop meestal het eerste is waar iemand na een halve eeuw aan denkt. Heb je al poppen?Je kunt dan meer versieringen bij Festival kopen, zoals een mooie bolhoed of een Abraham masker. Heb je nog geen pop? Dan kun je bij ons kiezen en zelf vullen, zoals rietjes of kranten.

Om nog duidelijker te maken dat iemand uit de groep de mooie leeftijd van 50 jaar heeft bereikt, kun je ook straatbanners plaatsen of reuzenvlaggen aan de gevel hangen. 

Ook hebben we een prachtige collectie om (goedkoop) een balzaal van binnen te decoreren. Je kunt het net zo gek vinden als wij: een eerbetoonbord met een grote “50”, een markeerlint of een folieballon. Dus kies en combineer vrij. Je wordt maar één keer 50.

Contactgegevens Abraham 50 jaar versiering

  • Festival Feestartikelen
  • Transportweg 13
  • 7007 CL Doetinchem
  • info@festival.nl

Handige links